Vektdyner og tunge dyner løser søvnproblemer

CURA® vektdyne passer alle!

Curas vektdyner- tunge dyner, kan brukes av alle på grunn av de positive egenskapene vektdyner har. Ikke bare til de som lider av generelle søvnproblemer, ADHD, demens, angst eller andre lidelser.

Vekten, trykket og den behagelige følelsen av trygghet og ro, gir kroppen en rekke positive følelser, som bidrar til generelt bedre søvnkvalitet. 

Forskning viser at vektdyner kan bidra til:

  • Forbedret søvnkvalitet
  • Lengre søvn i dyp søvn
  • Jevnere pust
  • Stabilt blodtrykk
  • Økt følelse av sikkerhet
  • Mer daglig energi

Bruk av vektdyner - tunge dyner. Over ti år med positive erfaringer fra svensk helsevesenet

Vektdyner har hjulpet mange tusen mennesker med søvnproblemer. For mange mennesker er det ikke en selvfølge å føle seg uthvilt. Bekymringer, stress eller for mange gjøremål i hverdagen, kan ofte føre til dårlig og uregelmessig nattesøvn. Årsakene er mange til hvorfor søvnforstyrrelser oppstår.

Søvnproblemene kan nå tilhøre fortiden takket være over ti års erfaring med det svenske helsevesens bruk av det vi kaller tunge dyner eller vektdyner.

Studier viser at beroligende hormonene øker med DPTS (Deep Pressure Touch Stimulation). Som et resultat senkes nivået av stresshormonet Cortisol, mens nivået av søvnhormonet Melatonin i kroppen øker.

Ved hjelp av Cura sine spesialdesignede vektdyner, også kalt tunge dyner, får brukerne en unik følelse av ro, trygghet og komfort.  Den positive DPTS effekten kommer naturlig, slik at brukeren får en mer effektiv dyp søvn, våkner opp uthvilt og føler seg bedre.

Vektdyner og tunge dyner hjelper mot søvnproblemer

Søvn, kosthold og mosjon - de tre faktorene for god helse

Det er lett å bortprioritere søvn, da det er så mye annet i livet som tar tiden vår. De fleste av oss har hendene fulle med arbeid, trening, barn og familie, og glemmer at en god natts søvn er like viktig som et godt kosthold og trening for vår mentale og fysiske helse.

Søvnforsker Torbjørn Åkerstedt mener det er på høy tid at vi for alvor kan begynne å se på søvnvaner som en viktig livsstilsfaktor i seg selv. Han mener at det er behov for større bevissthet i samfunnet om betydningen av søvn. Både blant arbeidsgivere, politikere, helsevesen og hver enkelt av oss.
- Det er godt at interessen for søvn utfordringer øker kraftig. Men søvn er fortsatt undervurdert som en livsstilsfaktor, kanskje fordi det er gratis?

Tidligere søvnforskning er fokusert på hvordan søvn reguleres, betydningen av daglig rytme og arbeidstimer, og hvordan søvnmangel påvirker oss på sikt.
"Bare vi nå begynner å forstå at søvn er grunnlag for langsiktig helse," sa Torbjörn Åkerstedt.

Vektdyner og tunge dyner hjelper mot søvnproblemer