Vektdyne til barn som har søvnproblemer.

Mange barn lider av søvnproblemer i dag. Noen skyldes nevropsykologiske årsaker, for eksempel at du er født med Downs syndrom, Aspergers syndrom, ADHD eller Autisme.

Andre årsaker kan være stress og bekymring. Kanskje de føler seg bekymret for at mor og far skal skilles? Kanskje de føler seg dårlig fordi de står utenfor og har ingen å være med? Kanskje er de rastløse og bekymret for skolen og har problemer med å holde tritt med leksene?

Uansett årsak, vet vi at barn sover langt bedre under en vektdyne. De føler seg tryggere og roligere, sover gjennom hele natten, og har mer energi når de våkner om morgenen.

En god natts søvn løser ikke alle problemene. Men det gjør de mer opplagte og sterkere til å møte dagen, slik at de kan fungere bedre på skolen, orke å gjøre lekser og leke med sine venner.

I barndommen er søvnen essensiell for at barnet skal vokse normalt. De viktige veksthormonene skilles ut under søvnen. Derfor vil også helsevesenet starte med behandling av barn som har søvnproblemer, ved å foreskrive vektdyner. Dette vil hjelpe barna til å sove bedre og få mer energi, noe som kan bety at de unngår å måtte bruke medisiner.

Valg av  vektdyne til barn

CURA har en type lettere vektdyner som er mer egnet for barn.

Vi anbefaler at barn under 5 år ikke bruker vektdyner uten tilsyn eller om natten.

Barnet bør være gammel nok og sterk nok til å kvitte seg med teppet hvis det vil. Derfor har vi valgt å være "unødvendig" forsiktig og sette en aldersgrense på 5 år.

Vektdyne til barn med søvnproblemer